• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Rašić i Trajković nikada neće imati podršku srpskog naroda

Foto: Srpska lista

Srpska lista iznela je danas stav da uprkos položajima na koje su došli, Nenad Rašić i Rada Trajković nikada neće biti predstavnici Srba sa Kosova i Metohije niti će imati podršku srpskih građana.

“Koliko god funkcija da im Aljbin Kurti dodeli, Rada Trajković i Nenad Rašić neće imati podršku srpskog naroda jer su na izborima imali broj glasova koji je na nivou statističke greške, a politiku gledaju samo kroz prizmu ličnog interesa. Koliko Kurti želi da po svaku cenu progura sebi lojalne Radu Trajković i Nenada Rašića, vidi se iz činjenice da je spreman da krši sopstvene zakone i pravila da bi ih postavio na neka mesta koja im ne pripadaju” navedeno je u saopštenju Srpske liste.

U saopštenju se dalje navodi da i Kurti i novoimenovani ministari njegova savetnica znaju da “oni nikada nisu bili i neće biti predstavnici Srba sa Kosova i Metohije, već potkupljene ikebane koje će služiti Kurtijevom planu da fingira multietničnost svog diktatorskog režima”.

” Bez obzira na svu silu i osionost Kurtija, Rade Trajković i Nenada Rašića, Srpska lista će biti u službi svog naroda kao i do sada, i svojim političkim delovanjem sprečiti ovu organizovanu grupu da ugrozi interese srpskog naroda i gazi prava našeg naroda” stoji u saopštenju.

Podsetimo, predsednik Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić imenovan je danas na mesto ministra za zajednice i povratak u kosovskoj Vladi, kojim je do pre mesec dana rukovodio predsednik Srpske liste Goran Rakić. Rakić, kao i svi politički predstavnici Srba iz redova Srpske liste, povukli su se tada sa funkcija i dali otkaze na radnim mestima u kosovskim institucijama, povodom odluke Prištine da ukine srpske registarske oznake izdate za gradove na Kosovu i odbijanja da se počne sa osnivanjem ZSO. Njihov primer, sledili su svi Srbi sa severa Kosova, zaposleni u tim institucijama.

Nakon imenovanja Rašića, u toku dana je stigla vest da je za njegovu savetnicu izabrana je poslanica Evropskog pokreta Srba Rada Trajković.

Comments

Pročitaj još