• Početna>
  • Vesti>

Petković: Imenovanje Rašića, brutalno kršenje kosovskog takozvanog ustava

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju rekao je, da je imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Aljbin Kurti brutalno prekršio sopstveni takozvani ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a stoji u saopštenju.

“Kurtijeva marioneta Nenad Rašić zajedno sa Radom Trajković ne predstavlja srpski narod na Kosovu i Metohiji, za njega Srbi nisu glasali na poslednjim izborima, već predstavlja Aljbina Kurtija i njegovu militantnu politiku prema svemu srpskom na KiM.

To pokazuju i rezultati sa poslednjih izbora na KiM na kojima je lista koju je kreirao Rašić osvojila 0,173 odsto glasova, za razliku od Srpske liste za koju je glasalo skoro 96 odsto srpskog naroda.

Čak i unutrašnji tzv. najviši pravni akt Prištine u članu 96, stav 5. predviđa da izbor ministra privremenih institucija samouprave mora imati podršku većine poslanika srpske zajednice, u ovom slučaju Srpske liste, a takvu podršku Kurti nikada ne bi dobio od poslanika Srpske liste za izbor svoje marionete na ministarsko mesto”, stoji u saopštenju Petra Petkovića.

Petković kaže da je izbor Rašića najveći dokaz onoga na šta sve vreme upozoravamo, da na KiM postoje Kurtijevi Srbi koji su spremni na sve zarad ličnog interesa i dila sa Prištinom.

“Zbog toga Srpska lista, kao bedem ostanka i opstanka srpskog naroda na ovim prostorima jedina ima podršku zvaničnog Beograda i svoje države i nikada neće služiti vlastima u Prištini i Aljbinu Kurtiju, već jedino svom narodu”, zaključuje Petković.

Comments

Pročitaj još