• Početna>
  • Vesti>

Dokumentarni film “U potrazi za konjima” sutra u PKC “Akvarijus”

Foto printscreen

Dokumentarni film Stefana Pavlovića „U potrazi za konjima“ (2021) biće prikazan sutra u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“. Početak projekcije zakazan je za 20 časova.

Film, koji je rađen u koprodukciji Bosne i Hercegovine, Holandije i Francuske, govori o prijateljstvu između režisera i pecaroša, koji je ogluveo tokom rata u Bosni i Hercegovini, zatim se povukao na jezero da živi u samoći. Režiser, poreklom takođe iz BiH, zbog mucanja ne zna maternji jezik, te se muči da komunicira. Uprkos ograničenom govoru i sluhu, prijateljstvo između mladog režisera i veterana cveta, dok mu on pokazuje svoj svet na jezeru.

Program je realizovan u saradnji sa Udruženjem dokumentarsita DokSrbija, a uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije. Tokom zime u „Akvarijusu“ će biti organizovane besplatne projekcije uspešnih domaćih autorskih dokumentaraca, a potom i dvodnevna radionica za osmišljavanje i produciranje sličnih filmova, namenjena lokalnim stvaraocima. Termin za održavanje radionice biće naknadno objavljen.

Učešće u radinoici je besplatno, a vodiće je eminentni domaći dokumentaristi, između ostalih i autori prikazanih filmova.

Comments

Pročitaj još