• Početna>
  • Vesti>

Ministar Vučević: RV i PVO je siguran čuvar neba nad Srbijom

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, obišao je danas Komandu Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. Komandant RV i PVO general-potpukovnik Duško Žarković informisao je ministra Vučevića o organizaciji, strukturi, razmeštaju snaga i zadacima tog vida Vojske Srbije.

Nakon sastanka sa najodgovornijim starešinama u Ratnom vazduhoplovstvu i PVO, ministar Vučević rekao je da građani Srbije treba da znaju da je RV i PVO Vojske Srbije garant i siguran čuvar neba nad našom državom.

“Oni dvadesetčetiri časa, svaki dan u toku godine motre šta se dešava nad nebom iznad naše države, čuvaju vazdušni prostor i gledaju kako da budu što operativniji i efikasniji deo Vojske Srbije, odbrambenog sistema države Srbije. Razgovarali smo o svim zadacima koji su pred nama, daljem naoružavanju i kupovini savremenih uređaja, vojne opreme, modernizaciji, kako da popularizujemo Vojsku Srbije, da dobijemo nove pilote i aviomehaničare, da imamo veći broj profesionalnih vojnika, veći broj oficira i podoficira i kako da ulažemo još više u infrastrukturu”, naglasio je ministar Vučević.

Pripadnici Vojske Srbije, rekao je ministar odbrane, deo su snažnog odbrambenog mehanizma naše zemlje.

“Ponosan sam na sve ove ljude sa kojima sam se danas sastao, sa svim oficirima, podoficirima, sa komandantom Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane generalom Žarkovićem, naravno, sa načelnikom Generalštaba generalom Mojsilovićem. Svi zajedno, kao jedan tim, radićemo na tome da Vojska Srbije, konkretno RV i PVO budu uvek i u svakom trenutku sposobni da izvrše svaku naredbu, svaki zadatak vrhovnog komandanta, predsednika Republike i da garantuju bezbednost svim građanima države Srbije “, poručio je ministar Vučević.

Comments

Pročitaj još