• Početna>
  • Vesti>

Četiri predsednika OIK-a na severu Kosova podnelo ostavke, zaposleni u SO Severna Mitrovica predaju otkaze

Foto: KoSSev

Četiri rukovodioca opštinskih izbornih komisija podneli su jutros neopozive ostavke, potvrdio je za KoSSev portal Slobodan Dimitrijević, sada već bivši predsednik OIK-a za Severnu Mitrovicu. U ovom trenutku i zaposleni u opštini Severna Mitrovica predaju otkaze na svoja radna mesta. 

Razlog napuštanja radnih mesta od strane predsednika OIK-a, kako navodi Dimitrijević, jesu najave u medijima o raspisivanju vanrednih izbora u četiri opštine na Severu, a nakon što su politički predstavnici Srba podneli ostavke.

„S obzirom na političku situaciju, mi nismo spremni da u ovom trenutku radimo po tom tehničkom pitanju, a to je sprovođenje izbornog procesa na Severu. Nemamo dogovor ni sa građanima da li su spremni na tako nešto“, kazao je Dimitrijević za KoSSev portal.

Dimitrijević ujedno poručuje da se četiri predsednika opštinskih izbornih komisija na posao više neće vraćati, ali sa druge strane kaže da „Priština možda ima i rešenje“, te se neko možda i „prihvati funkcija“.

„S obzirom na to da da biste postali predsedavajući mora da se raspiše konkurs, pa da se ispune uslovi konkursa, i tako dalje, to bi verovatno trajalo jako dugo“, kazao je Slobodan Dimitrijević.

Istovremeno, veliki broj zaposlenih okupio se danas u prepodnevnim satima ispred opštine Severna Mitrovica, kako bi predali otkaze na svoja radna mesta.

Veliki broj službenika okupio se ispred opštine Severna Mitrovica, u nameri da predaju otkaze na svoja radna mesta. Otkaze su dali administrativni radnici i zaposleni u Vatrogasnoj jedinici.

Međunarodni predstavnici pozivaju na hitnu deeskalaciju napetosti, koja podrazumeva da vlada u Prištini odloži rok za (pre)registraciju za narednih 10 meseci, a Srbi se vrate u kosovske institucije.

Poziv za vraćanje u kosovske institucije u više navrata uputio je i kosovski premijer Aljbin Kurti. Istu poruku poslao je i danas na sednici kosovske vlade.

Comments

Pročitaj još