• Početna>
  • Vesti>

Petković: Srbi su danas samo rekli “ne” siledžijskoj politici Aljbina Kurtija

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Nervoza Aljbina Kurtija zbog jedinstvene odluke srpskog naroda sa severa KiM da napusti kosovske institucije, ne može se sakriti njegovim napadima na predsednika Aleksandra Vučića i ulizivanjem srpskom narodu koji mu je danas jasno poručio – mi imamo jednu državu i jednog predsednika, a on ne sedi u Prištini, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Nema sumnje da je to najviše zabolelo Kurtija, koji se zaigrao onog trenutka kada je pomislio da zastrašivanjem i ucenama može da slomi srpski narod, a Srbi su svakoga dana bili sve odlučniji da se mirno i demokratski bore za ono najsvetije – svoje pretke i svoju decu, čuvajući međunarodno pravo” navodi Petković.

Tamo gde Kurti nastupa represijom, dugim cevima i oklopnim vozilima, tamo su Srbi, na demokratski način, odgovorili prezirom i mirnim građanskim otporom, dodao je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističe da su Srbi danas samo rekli “ne” siledžijskoj politici Aljbina Kurtija, njegovom izbegavanju obaveza preuzetih u briselskom dijalogu, njegovoj agresiji, a iznad svega njegovoj neprikrivenoj mržnji prema srpskom narodu.

“Albanski separatizam na Kosovu i Metohiji će se, kako već decenijama upozoravamo, vratiti kao bumerang onima koji su lakomisleno verovali da je moguće jednokratno kršiti međunarodno pravo, a ne izazvati domino efekat” istakao je Petković.

“Nemaju ni Rusija ni Ukrajina nikakve veze sa siledžijskom politikom i potezima Aljbina Kurtija, a nema ni Beograd, jer ono što se u kontinuitetu čini srpskom narodu na Kosovu i Metohiji je ničim motivisano, patološko nasilje i zločin iz mržnje i nema nikakve veze sa velikom politikom” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Kosovski premijer Aljbin Kurti se, nakon odluke Srba sa severa Kosova i Metohije o napuštanju kosovskih institucija, oglasio se na svom Fejsbuk profilu i napisao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “prevario Amerikance i Evropljane i da Srbija postaje oruđe u rukama Kremlja”.

Comments

Pročitaj još