• Početna>
  • Vesti>

Obezbeđen ogrev za porodicu Krstić iz Gornje Gušterice

Foto: RTV Gračanica

U srpskim sredinama u centralnom Kosmetu veliki broj porodica živi u izuzetno teškim uslovima bez elementarnih uslova za život. Međutim, ono što raduje jeste da je na ovom području sve više onih koji pomažu svojim sugrađanima u teškoj situaciji.

U selu Gornja Gušterica beležimo human gest Nikole Marinkovića, koji je za porodicu Krstić obezbedio ogrev za zimu.

Zahvaljujući ljudima dobre volje, koji su im obezbedili ogrev za predstojeći zimski period, porodica Voje i Olivere Krstić lakše će prebroditi predstojeće zimske dane.

“Ja sam jako srećna što ovim gestom pokazujemo da u našoj opštini postoje humani ljudi, koji neguju empatiju i brinu jedni o drugima”, istakla je predsednica opštine Gračanica prof.dr Ljiljana Šubarić.

“Potrudili smo se d ajednim malim ali humanim gestom obezbedimo da ova porodica  zimu dočeka u nekim normalnim okolnostima i ima ogrev. smatram da to nije mnogo ali u ovom momentu kao pojedinac toliko sam mogao da izdvojim. Pozivam  na solidarnost i sve ostale da ovakvnim porodicama pomognu. Smatram da je bitno da, bez obzira na pol, rasu i etničku pripadnost, budemo humani  i međusobno pomažemo jedni drugima”, kazao je donator Nikola Marinković.

Krstići su izrazili veliku  zahvalnost zbog dobijene donacije.

Prema rečima predsednice opštine Gračanica, prioritet ove opštine je da pomogne i olakša život svakoj porodici, koja živi u stanju socijalnih potreba na ovom području.

Comments

Pročitaj još