• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Otpor naroda ukoliko Priština krene nasilno sa akcijom oduzimanja KM vozila; blokiraće se svi prelazi

Foto: Tanjug

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je, nakon sastanka predstavnika Srba sa Kosova i Metohije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da su dobili čvrste garancija i uveravanja da će Srbija biti uz svoj narod na KiM.

Goran Rakić je rekao da nikada nisu imali kraći sastanak sa predsednikom Vučićem, kao i da će se predsednik obratiti nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

U obraćanju novinarima nakon sastanka, predsednik Srpske liste je rekao da su od predsednika dobili čvrste garancije i uveravanja da će Srbija biti uz svoj narod.

“Predsedniku Vučiću smo jasno rekli i tražili od njega da, ukoliko kosovske bezbednosne snage, specijalne jedinice policije i bilo ko drugi krene da oduzima našu imovinu, a naša imovina su upravo i te tablice i ta vozila, da ćemo iskoristiti sva sredstva i demokratskim, mirnim putem pružiti otpor i biće to otpor naroda”, rekao je Rakić.

Istakao je da će, ukoliko bude nasilnog otimanja imovine Srba i oduzimanja vozila sa KM tablicama, oni odgovoriti “blokiranjem svim prelaza i ulaza od severa ka centralnom Kosovu na jugu”.

Međutim, napominje da niko ko živi na KiM ne može znati u šta će se sve to pretvoriti i kako će se situacija na terenu odvijati.

“Biće to miran, demokratski, nenasilni otpor naroda. Moram da priznam i kažem svima vama, ne zna niko od nas koji živimo tamo u šta će se sve to pretvoriti ukoliko neko nasilno krene da oduzima našu imovinu”, kaže Rakić.

Istakao je da srpski narod ovih dana trpi velike pritiske, te da su i brojevi telefona građana predati policiji.

Zahvalio se predsedniku i državi Srbiji, što su uz srpski narod i onda kada je najteže, ističući da su Srbi sa KiM “oduvek verovali samo državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću”.

Comments

Pročitaj još