Srpska lista traži hitan sastanak sa Vučićem

Predstavnici Srpske liste zatražili su danas hitan sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem povodom isteka roka za preregistraciju vozila, a koji prema rečima kosovskog premijera Aljbina Kurtija neće biti produžen, uprkos apelima stranih diplomata.

“U ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije, a u odnosu na najavu Aljbina Kurtija da će 1. novembra početi sa otimanjem imovine naših građana i vozila sa srpskim registarskim oznakama, mi politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije tražimo hitan sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem” saopšteno je iz Srpske liste

U saopštenju se navodi da postojeća situacija brine srpsku zajednicu, naročito na severu Kosova.

“Najave nasilnih akcija protiv našeg naroda od strane Aljbina Kurtija, posebno na severu Kosova i Metohije, izazivaju strah i neizvesnost te je potrebno da se najhitnije sastanemo i dogovorimo kako da se sačuva mir i sigurnost građana, ali i vitalni interesi našeg naroda, jer je svima jasno da naš narod ne pristaje na jednostrane poteze Prištine koji ima za cilj progon svega što je srpsko sa ovih prostora” stoji u tekstu.

Iz Srpske liste dalje navode da poslednje izjave Aljbina Kurtija jasno ukazuju da u Prištini ne postoji volja za pronalaženjem rešenja i kompromisa, već isključivo želja za izazivanjem krize i tenzija, posebno na severu Kosova i Metohije.

“Srpski narod na Kosovu i Metohiji veruje svojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću da ćemo zajedno odgovoriti svim izazovima koji su pred nama” poručili su iz Srpske liste.

Comments

Pročitaj još