• Početna>
  • Vesti>

Bisljimi sutra i u petak na bezbednosnoj konferenciji u Beogradu

Prvi zamenik premijera za evropske integracije, razvoj i dijalog i šef pregovaračkog tima Prištine, Besnik Bisljimi, boraviće u četvrtak, 27. i u petak 28. oktobra u Beogradu, gde će učestvovati na diskusiji o evropskim integracijama i na Beogradskoj bezbednosnoj konferenciji, javlja RTK2.

Glavni kosovski pregovarač Besnik Bisljimi će u četvrtak boraviti u Beogradu kako bi kao uvodničar dao doprinos na konferenciji Foruma za etničke odnose na kojoj će biti reči o evropskim integracijama Kosova i regiona.

Kako je saopšteno iz Foruma, Bisljimi će učestvovati na raspravi u okviru „Diplomatskog dijaloga“ na temu “Kosovo i evropska perspektiva regiona”.

“Osnovni cilj rasprave je da se svestrano sagledaju stanje, izazovi (povoljne prilike, ali i prepreke) za unapređenje procesa integracije u EU Kosova i regiona”, saopštio je Forum za etničke odnose.

Na raspravu su pozvani predstavnici diplomatskog kora i međunarodnih organizacija sa sedištem u Srbiji, predstavnici institucija Republike Srbije, političkih stranaka i organizacija civilnog društva, stručnjaci i istaknute javne ličnosti.

Forum za etničke odnose ja saopštio da je „Diplomatski dijalog” pokrenut 2008. godine kao okvir međusobne razmene mišljenja između predstavnika diplomatskog kora i međunarodnih organizacija sa stručnjacima, političarima i diplomatama iz Srbije i regiona.

Takođe, Bisljimi će u petak 28. oktobra učestvovati na Beogradskoj bezbednosnoj konferenciji, na panelu posvećenom dijalogu Beograda i Prištine.

“Dvadeset tri godine nakon završetka rata i skoro deset godina nakon potpisivanja Briselskog sporazuma, čini se da se ishod kosovskog pitanja ne nazire”, navedeno je u saopštenju organizatora Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

Besnik Bisljimi dolazi u Beograd samo nekoliko dana uoči isteka roka za preregistraciju vozila na RKS tablice.

Comments

Pročitaj još