• Početna>
  • Vesti>

Petkoviću Oktobarska nagrada: Niko ne može da spreči nastavak naše borbe za mirnu i bolju budućnost

Foto: Kancelarija za KiM

Povodom Dana opštine Leposavić, direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću dodeljena je  Oktobarska nagrada. Petković se zahvalio građanima i lokalnoj samoupravi, naglasivši da ovo vredno  priznanje posvećuje istinskim herojima sa KIM,  koji  hrabro i odlučno čuvaju nasleđe predaka.

Petkovićevo pismo zahvalnosti pročitao je pomoćnik direktora Kancelarije Borisav Tajić.

“Poštovani gospodine Todiću, predsedniče Srpske liste gospodine Rakiću, dragi moji Leposavci, braćo i sestre! 

Deleći sa vama radost današnjeg svečanog dana, ne mogu da vam ne prenesem i žal što danas nisam sa vama. Međutim, uveren sam da ćemo se, i pored svih zabrana Prištine, videti vrlo brzo, na našem Kosovu i Metohiji.

Ono što, ipak, niko ne može da spreči je nastavak naše zajedničke borbe za mirnu i bolju budućnost, jer smo oduvek težili istom cilju – a to je još bogatiji, napredniji, uređeniji, prosperitetniji  Leposavić, koji čuva svoju slobodu i ponos.

To je dužnost i obaveza svih nas i na tom putu u meni ćete kao i do sada imati čvrst oslonac i vernog saveznika! 

Na to nas obavezuje i današnji istorijski dan, da zagledani u slavnu i herojsku prošlost, stremimo boljoj budućnosti za sve naše sunarodnike, gradimo naše škole, stanove, vrtiće i puteve, podižemo bolnice i mostove, kako u Leposaviću, tako i u ostalim srpskim sredinama širom Kosova i Metohije, a sve zahvaljujući našem predsedniku Aleksandru Vučiću, koji se danonoćno bori za mir, stabilnost i budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Izazovi kroz koje smo zajedno prošli neraskidivo nas vežu, a mene i dodatno obavezuju da još snažnije podržavam razvoj našeg i vašeg Leposavića.  

Zato ovo vredno priznanje koje ste mi  dodelili, Oktobarsku nagradu, posvećujem vama, istinskim herojima i časnim domaćinima koji čuvaju nasleđe predaka, jer bez vas ni ova nagrada ne bi bila moguća! Ona je najbolji pokazatelj da kada smo ujedinjeni i složni, tada možemo sve i dodatno me obavezuje na još snažniju borbu za naš ostanak i opstanak na ovim prostorima. 

U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, vama, i svim žiteljima Leposavića još jednom čestitam Dan opštine”, podvukao je Petković u pismu zahvalnosti.

Comments

Pročitaj još