Vujičić: Glas Todosijevića je glas svakog Srbina

Narodna poslanica u Skupštini Srbije Danijela Vujičić je u svom saopštenju poručila da je presuda Ivanu Todosijeviću politička farsa, obrazloženje mržnje i pristrasnosti prema celom srpskom narodu.

“Pitam se koga je Ivan Todosijević u navodnom “govoru mržnje i podsticanju na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju“ ugrozio? Čija ljudska prava je pogazio , koga je brutalno ponizio? Ili je kriv što je podigao glas istine i nepravde nad svojim narodom. To je glas svakog Srbina na povod na protivpravnu agresiju NATO na Srbiju 1999. godine” navodi u svom saopštenju Vujičić.

“Istina, koju je naš Ivan Todosijević izneo i politička farsa u službi prava ove sramne presude Prištinskog suda po nacionalnoj osnovi po kojoj je častan covek, domaćin, Srbin osuđen, je za nas obrazloženje mržnje, pristrasnosti prema čitavom srpskom narodu. Za te kvazi  pravednike  “govor mržnje” je istina montirane laži u Račku koja je bila povod za 78 dana straha i smrti, stotine poginulih i ranjenih, ubijanje naše dece, razrušavanje hijade domova, raseljavanje na hiljade Srba sa KiM” stoji u saopštenju.

Narodna poslanica Vujičić ističe da na Kosovu i Metohiji, niko ne može da ima slobodu govora u odnosu na albanski narod.

“Pred farsom zalaganja nad demokratskim vrednostima i postovanja ljudskih prava, ne može niko na KiM da ima mišljenje i slobodu govora u odnosu na albanski narod. Ovo je teritorija cenzure, kazne, sukoba i proterivanja. To je mesto u srcu Evrope gde nema mesta za pluralizam i multinacionalizam. Ne možete da kažnjavate Ivana Todosijevića, a da mi ćutimo i posmatramo” navodi se.

“Ova pravna zloupotreba ne otkazuje našu istinu i upotrebu. Prava pravda je savest. Njihova je odavno nestala, nestala je tamo gde je zamrlo pravo i pravda u svetu selektivnog poimanja istog” zaključuje u svom saopštenju Narodna poslanica Danijela Vujičić.

Comments

Pročitaj još