U selu Sušica novi grafiti sa oznakom UČK

U selu Sušica nadomak Gornje Gušterice, danas je na jednoj banderi osvanuo grafit koji slavi terorističku organizaciju UČK. Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje ovaj incident i upozorava da je ovde reč o nastavku stalnih nastojanja da se naš narod na KiM zastraši i da se među Srbe dodatno unese nespokojstvo i nemir. U saop[tenju koje je dostavljeno medijima, apeluju da se sa tom praksom smesta prestane, kako već osetljiva i krhka bezbednosna situacija u pokrajini ne bi bila još više narušena.

“Realnost je da na terenu imamo sve učestalije incidente usmerene prema Srbima – nekada oni imaju drastične oblike imovinskih i krivičnih delikata, a nekada su to sasvim neprikriveni izlivi mržnje, kao u ovom slučaju, u selu Sušica.

U trenutku kada se pred srpskim narodom u Pokrajini nalaze brojni izazovi, oni kojima nije stalo do mira i napretka, učiniće sve da izazovu tenzije. Zato apelujemo na Srbe da ne nasedaju na provokacije, a očekujemo da policija i ostali bezbednosni činioci na Kosovu i Metohiji preduzmu vidljive i odlučne korake kako bi rasvetlili ovaj i sve duge incdinte i kaznili odgovorne”, stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još