• Početna>
  • Vesti>

Kosovsko specijalno tužilaštvo: Uhapšen Srbin u Budimpešti, osumnjičen za ratni zločin u Peći

Foto: Kosovsko specijalno tužilaštvo

Specijalno tužilaštvo Kosova potvrdilo je da je na njihov zahtev u Budimpešti, u Mađarskoj, privedeno lice srpske nacionalnosti koje se sumnjiči za ratne zločine.

U dostavljenom obaveštenju Specijalnog tužilaštva navodi se da se S.S. sumnjiči da je u periodu od 26. marta do 28. maja 1999. godine učestvovao u napadima na albansko civilno stanovništvo u naselju „Kristal“ u Peći, javlja Klan.

„Specijalno tužilaštvo Republike Kosovo (PSRK) saopštava javnosti da je u Budimpešti, u Mađarskoj, po međunarodnom nalogu za hapšenje koji je tražio ovaj tužilac, privedeno lice inicijala S.S., srpske nacionalnosti.

Specijalno tužilaštvo saopštava da je doneto Rešenje o pokretanju istrage protiv S.S., jer se sumnjiči da je u periodu od 26. marta do 28. maja 1999. godine aktivno učestvovao u izvršenju krivičnih dela u vezi sa ratnim zločinima, tako što je isti učestvovao u napadima na albansko civilno stanovništvo u naselju Kristal, u Peći, kada su u napadima izvršenim u ovom periodu ubijene trideset i tri (33) osobe“.​

Klan je izvestio o ovom slučaju ranije danas, pozivajući se na mađarske medije. 

Comments

Pročitaj još