• Početna>
  • Vesti>

Kurti: Nije ostalo mnogo vremena za postizanje sporazuma; Lajčak: Imamo mogućnost da posao završimo do 2024. godine

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da nije ostalo mnogo vremena za postizanje konačnog sporazuma između Beograda i Prištine, javlja Klan Kosova.

Kurti je u intervjuu za Dojče Vele rekao da nije siguran imaju li učesnici u dijalogu dovoljno vremena da postignu dogovor o normalizaciji odnosa.

“Slažem se da nemamo mnogo vremena i da živimo ne samo u opasnim, već i nepredvidivim vremenima. Tako da nisam siguran da li imamo još dve godine da završimo taj posao. Moramo to učiniti što je pre moguće. I zbog toga sam spreman da se kreativno i konstruktivno angažujem u razgovorima u Briselu kad god me pozovu”, kazao je Kurti.

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, rekao je pre nekoliko dana u Prištini da postoji mogućnost da se do 2024. godine postigne sporazum u Briselu.

“Imamo jedinstven savez EU i SAD, koji snažno podržava Ujedinjeno Kraljevstvo. Svi su fokusirani na to da dijalog dovede do normalizacije odnosa dveju strana. Prioriteti se menjaju kada dođe vreme za izbore u Evropi i SAD, pa ne bih rekao da je sledeća godina odlučujuća, već da imamo mogućnost da posao završimo do 2024. godine, a na nama je odgovornost da tu priliku ne propustimo”, rekao je Lajčak.

Comments

Pročitaj još