• Početna>
  • Vesti>

Patrijarh srpski Porfirije stigao u Eparhiju raško-prizrensku

Foto: SPC

Patrijarh srpski Porfirije stigao je u Eparhiju raško – prizrensku, gde ga je dočekao episkop raško – prizrenski Teodosije.

Na sajtu Srpske pravoslavne crkve objavljeno je da je svečani čin doksologije služio Episkop novobrdski arhimandrit Ilarion, u prisustvu Mitropolita budimpeštanskog i mađarskog Ilariona iz Ruske Pravoslavne Crkve i episkopa budimskog Lukijana, raško-prizrenskog Teodosija i marčanskog Save, sveštenstva, monaštva, učenika Prizrenske bogoslovije i vernog naroda.

Episkop raško – prizrenski Teodosije poželeo je dobrodošlicu poglavaru SPC rekavši da je poseta patrijarha za sve koji žive u tom gradu, za sve sveštenike, profesore i učenike Bogoslovije Svetih Kirila i Metodija i malobrojne vernike, veliko ohrabrenje.

“Vaša poseta predstavlja veliki podstrek nama da učinimo svaki napor da se ovde, u našem gradu, i dalje slavi i proslavlja ime Božje i da se služi sveta Liturgija” istakao je vladika Teodosije.

Nakon čina doksokologije patrijarh Porfirije blagoslovio je i razgovarao sa malobrojnim Srbima koji su ostali da žive u Prizrenu i okolini.

Comments

Pročitaj još