• Početna>
  • Vesti>

Vučić danas na trilateralnom sastanku sa Šolcom i Makronom

Foto: Shutterstock

Emanuel Makron, Olaf Šolc i Aleksandar Vučić razgovaraće danas u Pragu o Kosovu i Metohiji, evropskim integracijama i o strateškom pozicioniranju Srbije prema ratu u Ukrajini i sankcijama Rusiji.

U Pragu će danas, gde se odražava prvi samit Evropske poltičke zajednice, biti održan i trilateralni sastanak predsednika Francuske, Nemačke i Srbije.

Predsednik Vučić će učestvovati na Samitu u Pragu na kojem će se razgovarati o inicijativi za uspostavljanje Evropske političke zajednice kao platforme za dijalog postojećih članica Evropske unije i onih država koje tome teže, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Tokom Samita, predsednik Vučić će učestvovati i na Okruglom stolu o energetici, ekonomiji i klimatskim pitanjima.

Planiran je i niz susreta predsednika Srbije sa zvaničnicima među kojima su predsednik Republike Francuske Emanuel Makron, kancelar Savezne Republike Nemačke Olaf Šolc, predsednik Češke Republike Miloš Zeman, predsednik Vlade Kraljevine Španije Pedro Sančez, kao i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen. 

Jedna od glavnih tema prvog samita Evropske političke zajednice u Pragu biće usklađivanje sa politikom sankcija prema Rusiji, a od Srbije će se očekivati objašnjenje zašto nije usklađena sa zajedničkom pozicijom EU, izjavio je evropski zvaničnik upućen u pripreme sastanka. 

Comments

Pročitaj još