• Početna>
  • Vesti>

Rode: Odluka o tablicama legitimna, ali rok previše kratak

Foto: Printscreen

„Smešno je da se svađamo oko registarskih tablica, dok imamo rat u Evropi“, poručio je nemački ambasador u Prištini, Jorn Rode. On ocenjuje da je odluka Prištine o tablicama legitimna, ali i da oduzimanje automobila ukoliko neko nema „odgovarajuće“ tablice, nije adekvatan odgovor, piše RTV Dukađini.

Odluka kosovske vlade o registarskim tablicama je legitimna, ali je rok od dva meseca prekratak, smatra Jorn Rode.

Ovaj ambasador zato poziva na produženje roka, piše RTV Dukađini za koji je i nemački ambasador govorio.

„Trebalo bi da postoji razuman vremenski period za promenu, a mislim da je dva meseca kratko… Potrebno je da imate prelazne administrativne periode, u skladu sa evropskim standardima. I rekao bih da je dva meseca malo“, naveo je Rode.

Ambasador ujedno konstatuje da nasilje nije dobar odgovor na ovo pitanje, jer, prema njegovim rečima, postoje i drugi mehanizmi koji nisu toliko ekstremni, a koji mogu da se koriste.

„Ukoliko imate administrativne prekršaje, koristite razumna sredstva da ih sprovedete. Ako prvi put ne pokažete važeću vozačku dozvolu, dobićete upozorenje. Drugi put te kažnjavaju, i tako… Kada govorimo o oduzimanju automobila ako neko nema odgovarajuće tablice, mislim da to takođe nije adekvatan odgovor“, poručio je, prenosi RTV Dukađini.

Kaže da bi ljudi na obe strane trebalo da se smire.

„Mislim da je smešno da se svađamo oko registarskih tablica, dok imamo rat u Evropi“, rekao je ambasador.

Comments

Pročitaj još