• Početna>
  • Vesti>

PU “Danica Jaramaz” u okviru Dečije nedelje organizovala kreativne radionice i niz aktivnosti

Foto: Radio Mitrovica sever

Predškolska ustanova “Danica Jaramaz” raznovrsnim programom obeležava Dečiju nedelju, a danas su u okviru nje održane kreativne radionice.

Radionice su raznovrsne i pažljivo osmišljene da na zabavan i kreativan način, uz podršku vršnjaka, deca razvijaju svoj pun potencijal.

Po prvi put, uz prisustvo roditelja, održane su radionice “Nama ljubav i osmeh treba da poletimo do neba” i “Šta detetu treba da raste do neba”, sa starijim vaspitnim grupama.

Mališani ove ustanove su uz pomoć svojih vršnjaka, roditelja i vaspitača pripremili modnu reviju “Veseli kišobrani”, u kojoj je učestvovala jaslena i vaspitna grupa.

Tokom ove nedelje, deca su bila u prilici da pogledaju predstavu “Naka superbaka” , saznaju više o svojim pravima i nauče nove plesne pokrete, rekla je za program Radio Kosovske Mitrovice direktorica ove ustanove Gorica Marinković.

“Prvenstveno, detetu su potrebni mir, sloboda i ljubav, koji su najbitniji za odrastanje. Mi smo od početka nedelje razgovarali sa decom o njihovim pravima, slušali njihove odgovore i dopunjavali se. Deca su imala priliku da posete Mitrovački dvor i pogledaju predstavu “Naka superbaka” , koju je organizovao Kulturni centar “Dragica Žarković” u saradnji sa lokalnom samoupravom. Imali smo i muzički dan, gde je trener strit densa vežbao sa decom, kao i ostale raznolike aktivnosti” rekla je ona.

Direktorica Marinković dodaje da je Dečija nedelja organizovana na najbolji mogući način, sa bogatim aktivnostima i izvanrednom saradnjom roditelja.

“Najbitnije je da deca budu srećna i da naša ustanova ima izvanrednu saradnju sa roditeljima, a onda je uspešniji i rad deteta kao i razvoj i sve ono što se dešava ovde, dete ode kući i prenese svojim roditeljima. Mogu da kažem da su aktivnosti bile bogate i da su kreatori tih aktivnosti vaspitači a uključili su se svi stručni saradnici i ostalo osoblje, kako bi ovu manifestaciju propratili na najbolji mogući način. Mi 365 dana brinemo o deci i dečijim pravima, a ne samo ove nedelje” objasnila je Marinković.

Polaznici predškolskog programa izveli su pokretnu igru “Kako rastu deca”.

Mališane ove ustanove sutra očekuje Sportski dan – “Da se raste zdravo, sport je ono pravo” , na kojem će biti istaknuta važnost sporta, zdravog života i podsticanja dece za bavljenjem sportom.

Comments

Pročitaj još