• Početna>
  • Vesti>

Ponovo pokrenuta “Venčeva škola folklora” u Gračanici i Lapljem Selu

Foto: Dom kulture "Gračanica"

Ansambl “Venac”, nakon dve godine pauze usled pandemije kovida, ovog meseca je ponovo pokrenuo “Venčeva škola folklora” namenjenu deci.

Škola folklora u Gračanicipočinje sa radom danas, prvom probom koja je zakazana za 17h, a koje će , kao i sve naredne, biti održana u sali Asnambla “Venac”. Probe će se održavati svake srede i petka od 17:00 do 20:00 časova.

“Venčeva škola folklora”, najpre je počela sa radom u Lapljem Selu, a prva proba održana je juče, u sportskoj sali Osnovne škole “Miladin Mitić”, gde će se od sada sve probe održavati utorkom i četvrtkom od 16:00 – 18:00 časova.

“Venac” duguje zahvalnost rukovodstvu škole “Miladin Mitić” za dobru saradnju i razumevanje da ustupanjem školskih prostorija podrži rad škole folkora” navode iz ove ustanove kulture.

Upis polaznika vršiće se tokom oktobra 2022. godine u terminima proba.

“Polaznici Venčeve škole folkora mogu biti deca nižeg i višeg školskog uzrasta. Mesečna pretplata je 800 dinara. Roditelji koji upišu troje dece za treće dete dobijaju besplatan upis u školu folklora. Roditelji koji upišu četvoro i više dece dobiće besplatan upis za svu decu. Od plaćanja će biti oslobođena i sva deca koja su iz socijalno ugroženih porodica” navode iz ovog ansambla.

U narednom periodu očekuje se početak rada škole folklora u Livađu, Lepini i Donjoj Brnjici.

“Ovom prilikom podsećamo da se deca srednjoškolskog uzrasta i studenti mogu prijaviti u “Venčev omladinski ansambl” čiji je rad obnovljen februara 2022. godine i probe održava u prostorijama “Venca” svakog utorka i četvrtka, a svi odrasli mogu se priključiti radionici “Srpsko kolo” koja se održava od aprila 2022. svakog četvrtka u 17:30h” stoji u saopštenju.

Sve informacije za upis se mogu dobiti na +383 49 855080, +381 66 9010949 i +383 49 103457.

“Ansambl “Venac” je društveno odgovorna ustanova i zato svoj rad posvećujemo i deci, i time na svakom koraku učestvujemo u građenju kapaciteta koji će čuvati i braniti kulturni identitet Srba na Kosovu i Metohiji” navedeno je u saopštenju.

Comments

Pročitaj još