• Početna>
  • Vesti>

Novi računari za sistem obrazovanja na Kosovu i Metohiji

Foto: TV Most

Zahvaljujući donaciji firme iz Beograda narodna poslanica Danijela Vujičić uručila je, zajedno sa Nemanjom Biševcem iz Srpske Liste, 5 lap top računara Školskoj upravi u Kosovskoj Mitrovici.

Ovi računari će umnogome olakšati rad zaposlenima koji se uskoro sele u nove prostorije.

“Ovo je lep gest jedne kompanije iz Beograda, koja je želela da uruči pet računara nekoj instituciji na prostoru KiM. Mi smo doneli odluku da to bude Školska uprava u Kosovskoj Mitrovici. U vidu ove tehničke podrške mi jačamo institucijalno biće na KiM. Sada je pažnja usmerena na obrazovanje, a jačaćemo i druge institucije. Svesni smo da je poslednjih desetak godina na inicijativu predsednika Srbije i preko Vlade Republike Srbije i Kancelarije za KiM bilo je velikih i ozbiljnih ulaganja na prostoru Kosova i Metohije”, rekla je narodna poslanica sa KiM Danijela Vujičić.

U ime Školske uprave računare je primio načelnik Ivan Zaporožac koji se zahvalio donatorima i pre svega državi Srbiji, koja brine o institucijama koje rade na prostoru Kosova i Metohije.

“Mi cenimo učešće naše države na pomoći u opstanku i ostanku na ovim prostorima. Školstvo je stožer okupljanja čitavog srpskog društva i naroda na KiM. Ovo će nam pomoći u daljem napredku u daljem radu, i ono što je bitno da obrazovanje na KiM bude što bolje. Mi sada idemo u ekstremno vrednovanje škola a ovi računari će nam pomoći u tom pogledu. Zahvaljujući našoj državi Srbiji i našem predsedniku i svim našim rukovodećim licima brzo ćemo se preseliti u nove prostorije. Ovi kompjuteri će nam pomoći da se sve škole, na jedan način, potrude da bolje rade, a da mi možemo mnogo brže da im šaljemo informacije”, rekao je Zaporožac.

Narodna poslanica u skupstini Srbije Danijela Vujičić istakla je da će u narednom periodu pomagati i ostalim institucijama koje rade na prostoru Kosova i Metohije.

“Ovakav gest je takođe bitan i značajan za naš obrazovni sistem. Neka ovo bude mali poklon i podstrek za nove prostorije Školske uprave, koje su u planu”, rekla je narodna poslanica sa KiM Danijela Vujičić.

U narednih nekoliko dana Školska uprava iz Kosovske Mitrovice se seli u nove prostorije koje su sagrađene sredstvima države Srbije.

Comments

Pročitaj još