• Početna>
  • Vesti>

Pretres na više lokacija u Prištini u sklopu akcije „Brezovica“

Foto: Kallxo

Na nekoliko lokacija u luksuznim naseljima u opštini Priština, rano jutros Kosovska policija započela je pretrese, a u sklopu nastavka akcije „Brezovica“, prenose prištinski mediji. Za sada je uhapšeno sedam osoba, među kojima i, kako saznaje Kallxo, poslanik Samoopredeljenja. 

Pretres se danas vrši na 11 lokacija, a policija je ojačana i specijalnim jedinicama.

Na licu mesta jutros je bio i tužilac predmeta „Brezovica“, Rasim Maljoku (Maloku), koji je kazao da je već sedam osoba uhapšeno.

„Do sada smo uhapsili sedam ljudi u ovoj operaciji i zaplenili neke dokaze, uključujući oružje i automobile“, kazao je on za Kallxo.

Prema saznanjima ovog medija, među danas uhapšenima je i poslanik Samoopredeljenja u SO Priština, Berat Lahu, koji je u martu izbegao hapšenje.

Podsetimo, operacija „Brezovica“ započeta je krajem prošle godine protiv lica koja su pod sumnjom,  uglavnom za izdavanje građevinskih dozvola u Nacionalnom parku „Šara“, na području Brezovice.

Aktivnosti policije u sklopu ove operacije realizovane su u više navrata i uvek su rezultirale hapšenjima većeg broja osumnjičenih.

Poslednja akcija sprovedena je avgusta, kada su na Brezovici proveravane vikend zone, a poslednja hapšenja sprovedena su u junu i maju kada je uhapšeno pet osoba, među kojima je i bivši sekretar kosovskog ministarstva infrastrukture.

U prvom, odnosno početnom delu policijske akcije „Brezovica“ – 21. decembra prošle godine uhapšeno je 10 lica, među kojima i bivši predsednik opštine Štrpce, Bratislav Nikolić.

Comments

Pročitaj još