• Početna>
  • Vesti>

KUD “Slavuj” iz Novog Badovca koncertom obeležava svoj deveti rođendan

Foto: RTV Gračanica

Kulturno umetničko društvo “Slavuj” iz Novog Badovca ove godine slavi devet godina postojanja, a iako se mogu pohvaliti brojnim nastupima, najveći problem im je što jš uvek nemeju svoje nošnje kaže predsednik ovog kulturno umetničkog društva Momčilo Nedeljković.

U subotu 24. septembra od 16.30 sati KUD “Slavuj” će održati koncert  na fudbalskom igralištu u Novom Badovcu, kojim će obeležiti svoj deveti rođendan.

“Imamo mnogo talentovane dece, trenutno je oko 40 članova u našem KUD-u , vežbamo u Domu kulture u Novom Badovcu, ali najveći problem su nam finansije koje nemamo. Pomaže nam opština Gračanica, koja nam je prethodnih nekoliko meseci plaćala 150 evra , jer mnoga naša deca koja su članovi nemaju sredstva da plate članarinu koja je zaista minimalna i iznosi 5 evra mesečno”, kaže Nedeljković.

On napominje da se nada da će ovo kulturno umetničko društvo uspeti da opstane uprkos svim poteškoćama, jer je pored vere,  tradicija i kultura nešto što je naš narod održalo na ovom prostoru.

“Većina naših članova je iz radničkih porodica, a njihovi roditelji radili su u rudniku “Kišnica” koji je zatvoren nakon ratnih sukoba 1999. godine i danas su na minimalcu, pa im je dodatni izdatak za članarinu opterećenje iako je članarina zaista minimalna. Ipak veliki je intuzijazam među mladima i decom, a kad je jedna od naših devojaka iz KUD-a bila proglašena za “najlepšu saboricu”na nastupu u manastiru Kalinić, koji se nalazi u opštini Rekovac, bio je to trenutak koji nećemo zaboraviti, jer je na tom saboru učestvovalo 20 kulturno umetničkih društava i to je bilo zaista na poinois svima nama”, kaže Nedeljković.

Po rečima Nedeljkovića veliku zaslugu za formiranje KUD-a “Slavuj” iz Novog Badovca ima Radomir Spasić, inače koreograf Ansambla “Venac”, koji je sadašnjem predsedniku predložio način da se tadašnji prostor Doma kulture u Novom Badovcu iskoristi na najbolji način.

Sa mladim talentovanim članovima  KUD “Slavuj” trenutno radi Dragan Ćirković, inače član Ansambla Venac.

Comments

Pročitaj još