• Početna>
  • Vesti>

Predstava “Zvonar Bogorodičine crkve” sledećeg utorka u Gračanici

Foto: Kim, arhiva

Predstava “Zvonar Bogorodičine crkve” nastala u saradnji Narodnog pozorišta u Prištini , Doma kulture Gračanica i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u kosovkoj Mitrovici, biće odigrana u utorak, 20. septembra u 11.00 u Domu kulture “Gračanica”.

Predstava “Zvonar Bogorodičine crkve” po tekstu Viktora Igoa, premijerno je izvedena polovinom februara ove godine na matičnoj sceni NPP-a u Gračanici.

“Predstava je namenjena deci i u prvi plan ističe ljubav, prijateljstvo, toleranciju, prihvatanje različitosti i značaj unutrašnjih vrednosti koje nas čine predivnim bićima”, rekao je tada o komadu reditelj i redovni profesor glume na Fakultetu umetnosi u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Dejan Cicmilović.

Dramatizaciju Igoovog teksta je uradila Biljana Mitrović, a lekturu mr Andrijana Videnović. Za koreografiju su bili zaduženi Elena Gromilić i Igor Naumoski, o scenografiji su brinuli Dejan Cicmilović i Dejan Stepić, kostimograf je Ljiljana Ružić, a kompozitor Novak Ašković. Dizajn plakata je delo Aleksandre Arvanitidis.

U predstavi igraju: Nevena Nedeljković kao Esmeralda, Nikola Stanković kao Frolo, Luka Potparić kao Kvazimodo, Jovan Jevtić kao Febus i Đorđe Velimirović kao Grengoar. Esmeraldinu družinu čine: Snežana Džogović, Milica Vraneš, Milica Grbović i Stefan Marković.

Predstava je izvođena i u Leposaviću, Lešku i Pasjanu, a u maju ove godine na 12. Pozorišnom festivalu za decu “ZajeČAR” u gradu na Timoku dvostruko je nagrađena – kao najbolja predstava po izboru publike, dok je nagrada za najboljeg glumca ovog festivala dodeljena Nikoli Stankoviću za ulogu zlog arhiđakona Kloda Froloa.

Comments

Pročitaj još