• Početna>
  • Vesti>

Meštani Štrpca zabrinuti – stižu hladni dani, ali ne i dozvola za seču šuma

Foto: Opština Štrpce

Grupa nezadovoljnih meštana opštine Štrpce, sastala se danas u prostorijama Skupštine opštine Štrpce sa gradonačelnikom Daliborom Jevtićem, i tom prilikom izrazila negodovanje jer im kosovsko Ministarstvo za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine, nije izdalo dozvolu za markiranje i seču šuma, radi snabdevanja stanovništva drvima za ogrev.

Kako je saopšteno iz ove lokalne samouprave, meštani su najpre odgovor na pitanje zašto im se ne dozvoljava da seku šumu koja je u njihovom posedu, potražili u kancelariji Nacionalnog parka Šar-planina na Brezovici, ali im se niko od nadležnih nije obratio.

“Kao što je javnost nedavno bila obaveštena, Opština Štrpce, odnosno predsednik Dalibor Jevtić, je uputio dopis ministru za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine radi dobijanja dozvole za sanitarnu seču šuma u zoni Nacionalnog parka, međutim odgovor ni posle skoro 2 meseca, dobili nismo” saopšteno je danas iz ove opštine.

Jevtić, kako se navodi u saopštenju apsolutno podržava meštane po ovom pitanju i kako se dodaje “deli mišljenje da je apsolutno nedopustivo ovakvo neodgovorno ponašanje centralnih vlasti i pomenutog ministra, posebno jer smo svi svesni da su nam hladni dani praktično na pragu, a da su zime u našoj opštini, koja se nalazi na samoj planini zapravo duge i teške”.

“Opštinsko rukovodstvo će, zajedno sa meštanima, ponovo poslati zahtev nadležnom ministarstvu da što pre omogući meštanima da se snadbeju ogrevnim drvetom i uz zahtev će priložiti potpisanu peticiju od strane vlasnika privatnih šumskih poseda u zoni Nacionalnog parka” stoji u saopštenju.

Comments

Pročitaj još