• Početna>
  • Vesti>

Ambasador Švedske u Prištini posetio Opštinu Severna Mitrovica

Foto: Opština Severna Mitrovica

Ambasador Švedske u Prištini Jonas Vesterlund posetio je danas Opštinu Severna Mitrovica, gde je sa zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić razgovarao o radu lokalne samouprave, potrebama građana i ostalim izazovima sa kojima se opština susreće.

Zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić je švedskog ambasadora Vesterlunda upoznala sa detaljnim unutrašnjim sadržajem i načinom funkcionisanja ove lokalne samouprave, saopšteno je iz Opštine Severna Mitrovica.

“U toku razgovora, između ostalog, ambasadora i njegove saradnike upoznali smo sa izazovima i zabrinutostima sa kojima se naši sugrađani susreću, kao i sa našim izazovima kao institucije, u komunikaciji sa centralnim vlastima na Kosovu. Poseban akcenat je stavljen na činjenicu da sredstva kojima opština raspolaže nisu dovoljna za ispunjavanje itekako opravdanih zahteva i potreba građana, naročito kad su u pitanju investicije u infrastrukturne projekte” izjavila je Hodžić.

Ambasador Švedske Vesterlund je izrazio zahvalnost na današnjoj prezentaciji, kao i volju za daljom saradnjom.

Zamenica gradonačelnika opštine Severna Mitrovica Hodžić istakla je činjenicu da je opština Severna Mitrovica jedina multietnička opština, koja stoji na raspolaganju svim građanima koji žive u ovoj opštini, i svojim principima rada predstavlja dobar primer suživota.

Verujem da će se saradnja nastaviti u još intenzivnijem kapacitetima u budućnosti, zaključila je Hodžić.

Comments

Pročitaj još