Rakić i gradonačelnici sa komandantom KFOR-a

Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Ministarstvo za zajednice i povratak saopštilo je da su se predsednik Srpske liste Goran Rakić i gradonačelnici severnih opština Severna Mitrovica. Zvečan, Zubin Potok i Leposavić sastali sa komandantom KFOR-a, general-majorom Ferenc Kajarijem i pukovnikom Multinacionalne brigade Istok, komandantom baze Bondstil Kristoferom Samulskim, razgovarali o trenutnoj bezbednosnoj situaciji, konstatujući da je ona i dalje nestabilna.

Glavna tema sastanka su nelegalno izgrađene baze i uzurpacija privatne i opštinske imovine od strane specijalnih jedinica kosovske policije u opštinama Zubin Potok i Leposavić, stoji u saopštenju.

“Nećemo dozvoliti nikakve provokacije niti od strane specijalnih kosovskih jedinica, niti od strane kosovskih bezbednosnih snaga, jer se svakom njihovom jednostranom akcijom ugrožava mir i stabilnost”-istakli su tokom današnjeg sastanka predsednik Srpske liste i ministar Goran Rakić i gradonačelnici severnih opština, navodi se u saopštenju. Na današnjem sastanku je minutom ćutanja odata počast nedavno preminulom pripadniku mađarskog kontigenta KFOR-a.

Comments

Pročitaj još