• Početna>
  • Vesti>

Svečlja: Izgradili smo tri policijske baze na Severu, još jedna u izgradnji, nova i pogranična jedinica za brzo delovanje na Severu

FOTO: Xhelal Sveçla/Fejsbuk

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja potvrdio je da kosovska policija već ima tri nove policijske stanice na Severu i da je još jedna u izgradnji. Na T7, a prenosi Gazeta Express, kazao je da je vlada u Prištini odlučna da se uspostavi „red i zakon“ na Severu.

„Sada imamo drugačiju situaciju. Tamo imamo stacioniranu kosovsku policiju 24 sata, izgradili smo četiri baze pogranične policije za brze intervencije, izgradili smo tri stanice pogranične policije u zelenoj zoni, proširili smo doseg signala za mreže 044 i 049“, rekao je Svečlja sinoć u emisiji.

„Nastavićemo na ovaj način, kako bismo omogućili Kosovskoj policiji, da ne samo bezbedno, već i sa neophodnim komforom da deluje na toj teritoriji da garantuje red i mir i na tom delu“, nastavio je on.

To nije sve. Na Severu postoji i nova jedinica za brze pogranične intervencije, i to nedavno osnovana.

„Imamo i novu jedinicu, uskoro jedinicu za granicu, ali koja je izuzetno pripremljena. To je jedinica koja je bila u sastavu drugih jedinica“, pojasnio je tokom emisije.

„Posvećenost zakonu i redu“ na Severu ima podršku saveznika, tvrdi Svećlja.

„Odlučni smo da će se tamo vratiti red i zakon. To je deo Republike Kosovo, to je naša zemlja i koja jedinica je potrebna da bude tamo, biće tu. Da, imamo i podršku naših saveznika, koji svojim prisustvom tamo garantuju bezbednost“, izjavio je Svečlja.

Comments

Pročitaj još