Predsednica opštine Gračanica posetila RTV Kim

Foto Kim

Nakon obilaska nekoliko medija sa teritorije opštine Gračanica, predsednica ove lokalne samouprave Ljiljana Šubarić posetila je danas i Radio televiziju Kim u Čaglavici.

Ljiljanu Šubarić i njene saradnike dočekao je direktor RTV Kim Isak Vorgučić koji je zajedno sa urednicom Zoricom Vorgučić upoznao predsednicu opštine sa gotovo dvadesetdvogodišnjim radom medijske kuće.

Tokom razgovora istaknuta je potreba za boljom saradnjom svih medija i lokalne samouprave, zatraženo da čelnici opštine ne vrše selekciju medija prilikom organizovanja i praćenja događaja, ali i potreba za bržim odgovorima na pitanja od važnosti za informisanje građana.

Ljiljana Šubarić i njeni saradnici su obećali da će učiniti sve da komunikacija sa medijima bude na najvišem nivou jer, kako je rekla, opština podržava profesionalno izveštavanje, te da je u interesu da javnost bude tačno i pravovremeno informisana o dešavanjima u Gračanici i okolnim mestima.

Takođe je obećano da će Opština Gračanica realizovati projekte podrške medijima na teritoriji ove lokalne samouprave, uz napomenu da je nedavno bio raspisan konkurs za finansiranje medijskih projekata.

Direktor RTV Kim Isak Vorgučić je ovom prilikom uručio zahvalnicu Opštine Gračanica na dosadašnjoj saradnji. Ovakve zahvalnice RTV Kim je dodeljivala povodom 20 godišnjice postojanja i drugim institucijama, organizacijama i pojedincima, ali je ova ostala neuručena do danas jer se prethodno opštinsko rukovodstvo nije odazvalo pozivu i svečanom prijemu koji je bio organizovan povodom dve decenije rada našeg medija.

Comments

Pročitaj još