• Početna>
  • Vesti>

Petković: Poseta Ane Brnabić KiM pokazala koliko naš narod voli Srbiju

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je predsednica Vlade Ana Brnabić posetom južnoj pokrajini poslala tri poruke – da će Beograd sačuvati mir i bezbednost i snažno stajati uz svoj narod, kao i da je neophodno da se ZSO odmah formira ako želimo dalje da govorimo o normalizaciji.

 

Petković je naglasio da je to poseta koja je pokazala koliko naš narod voli Srbiju i da bez naše države nema opstanka.

“Predsednica vlade poslala je tri poruke našem narodu ali i Albancima koji tamo žive – da ćemo učiniti sve da sačuvamo mir i stabilnost, jer je to jedini način da sačuvamo budućnost i idemo dalje”, rekao je Petković za Tanjug.

Dodao je da je druga važna poruka ta da će Vlada Srbije, predsednik i država i dalje snažno biti uz svoj narod što podrazumeva da je za nas bezbednost crvena linija i da nećemo dozvoliti nikakve pogrome i oluje.

Kako kaže, Brnabić je to poručila u više obraćanja na KiM, a sa druge strane je i naglasila da će vlada nastaviti snažno da podržava sve projekte u cilju osnaživanja Srba na KiM.

“Treća poruka je da ZSO odmah mora da bude formirana ako želimo da govorimo o daljoj normalizaciji”, rekao je Petković i podsetio da Priština već 10 godina nije ispunila obavezu i formirala ZSO koja nije samo “kičma Briselskog sporazuma već i dijaloga”.

Naglasio je da je najbolji odgovor svima koji su kritikovali tu posetu da će Srbija nastaviti snažno da bude uz svoj narod, da će sačuvati mir i stablinost i da će ga jačati u ekonomskom smislu.

Petković je posetu predsednice vlade Kosovskoj Mitrovici, manastiru Banjska i Leposaviću ocenio kao veličanstvenu, i punu emocija. Podsetio je da je Brnabić dočekalo više hiljada ljudi, dece, sa zastavama, u narodnim nošnjama.

Zahvalio je episkopu raško-prizrenskom Teodosiju koji je predsednicu vlade dočekao u manastiru Banjska i koji je zahvalio na svemu što država preko Kancelarije za KiM čini za našu crkvu na KiM.

Podsetio je i na utiske predsednice vlade koja je više puta rekla da joj je jučerasnji dan jedan od najlepših u karijeri.

“Poseta je bila puna topline i emocija, veliki broj ljudi se pozdravljao sa njom, na svakom koraku sa njima je razgovarala o svim problemima i nedaćama sa kojima se suočavaju poslednjih par meseci, ili godinu dana od kada je Aljbin Kurti došao na vlast u Prištini”, naveo je Petković.

Comments

Pročitaj još