• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Dolazak premijerke Brnabić šalje poruku da smo opredeljeni za mir i stabilnost

Foto: Radio Mitrovica sever

Premijerka Srbije Ana Brnabić boraviće sutra na Kosovu i Metohiji, gde će posetiti Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić.

Dolazak premijerke Brnabić za Srbe znači mnogo, jer šalje poruku da naš narod nije sam i da će uvek uz sebe imati svoju državu, kaže za RTS Goran Rakić, predsednik Srpske liste.

Sam dolazak, navodi Rakić, šalje jasnu poruku da smo opredeljeni za mir i stabilnost, ali i opstanak i ostanak na ovim prostorima. 

“Njenu posetu ćemo iskorititi da je još jednom zamolimo da naša država nastavi sa borbom da sačuvamo mir i stabilnost i da nastavi da snažano ulaže u naše sredine”, rekao je Rakić.

Istakao je da je premijerka Brnabić više nego dobro obaveštena o potrebama Srba na KiM i da je kao deo tima predsednika Aleksandra Vučića najdirektnije uključena u sve probleme koji muče srpski narod.

Na pitanje kako rešiti problem preregistracije vozila, Rakić je rekao da je to kompromis i da naši građani znaju da li treba da veruju Beogradu ili Prištini.

Premijerka Brnabić posetu počinje u Kosovskoj Mitrovici, obilaskom prvog multimedijalnog centra na severu Kosova i Metohije i Duhovne akademije.

Nakon toga, posetiće manastir Banjska gde će je dočekati vladika Teodosije, čelnici opštine Zvečan i predstavnici Srba.

U Leposaviću će obići nekoliko domaćinstava, kako ugroženih, tako i onih koji su napravili velika porodična gazdinstva.

Zajedno sa predsednicom vlade, Kosovo i Metohiju će posetiti i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Comments

Pročitaj još