• Početna>
  • Vesti>

Novi finansijski paket kosovske Vlade: Pomoć za penzionere, studente, radnike; Kurti nastivnicima: Ne treba da mislite samo o platama

Foto: Kljan Kosova

Vlada u Prištini predstavila je danas novi finansijski paket, koji će prema najavama kosovskog premijera Aljbina Kurtija pomoći različitim kategorijama stanovništva da se lakše prevaziđu problemi koje je izazvala visoka inflacija, pišu prištinski mediji, prenoseći informacije koje je kosovski premijer izneo da današnjoj konferenciji za medije.

Kurti je na konferenciji za medije rekao da nastavnici ne treba da razmišljaju samo o platama.

„Moramo da popravimo obrazovni sistem, postoji samo potražnja i da bankrotiramo državu, to je totalno neodgovorno. Pozivam kosovske opštine da budu odgovorne Ministarstvu finansija, sistem se ruši ako plaćamo ljude koji ne rade. Bojkot je rat protiv države. Čak i uprkos tome, mi smo racionalni“, rekao je Kurti.

Kurti: Od septembra 50 evra zaposlenima u javnom sektoru, 100 evra radnicima u javnim preduzećima

Kurti je na konferenciji za novinare predstavio novi finansijski paket kojim je rekao da Vlada pokušava da pomogne građanima da se lakše suoče sa inflacijom.

Kurti je dalje rekao da će od septembra javnim zvančnicima biti isplaćivano po 50 evra, dok će za radnike javnih preduzeća biti jednokratna isplata od 100 evra.

“Za paket za suzbijanje inflacije izdvojićemo oko 150 miliona evra”, rekao je Kurti.

Comments

Pročitaj još