Kosovski MUP: Prvo preregistrovano vozilo u Prizrenu

Foto: Kosovski MUP

U svim Centrima za registraciju vozila počeo je proces preregistracije vozila sa dosadašnjih tablica koje je za gradove na Kosovu i Metohiji izdavala Policijska uprava Srbije, na RKS tablice, i prvo vozilo registrovano je u Prizrenu, saopšteno je jutros iz kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

U saopštenju koje je dostavljeno našoj redakciji, tablice koje su vozači na severu Kosova dosad koristili, nazivaju se nelegalnim.  

„Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava da je juče u jutarnjim časovima počeo proces registracije vozila sa nelegalnih registarskih tablica na RKS registarske tablice“ stoji u saopštenju dostavljenom na srpskom jeziku.

Iz MUP-a dalje saopštavaju da su svi centri  bili otvoreni u svim opštinama kakobi zainteresovani građani mogli da dobiju potrebne informacije i da je prvog dana u Centru za registraciju vozila u Prizrenu, izvršena je prva zamena registarskih tablica.

„Centri za registraciju vozila će biti raspoloživi građanima svakog dana za pružanje informacija i pružanje usluga za zamenu registarskih tablica na RKS. Ovom prilikom, MUP podstiče sve građane da iskoriste ovu priliku, koristeći olakšice koje nudi ovaj proces kao što su: carinska taksa, administrativna taksa u Centru za registraciju vozila, taksa za registarske tablice, tarifa za izdavanje uverenja o registraciji vozila“ navodi se u saopštenju.

Na kraju, MUP saopštava da će, preko ovih centara, kontinuirano odgovarati na zahteve građana za dodatnim informacijama i nastaviće informativnu kampanju i u narednim nedeljama, u cilju kako se navodi „objektivnog informisanja i podsticanja registracije vozila na RKS registarske tablice do 31. oktobra 2022. godine“.

Comments

Pročitaj još