Tablet računari za mališane iz Sušića

Foto: Fondacija "Dijana Paunović"

Fondacija “Dijana Paunović” uručila je danas tablet računare učenicima od prvog do četvrtog razreda isturenog odeljenja Osnovne škole ”Staja Marković” u selu Sušiće u opštini Štrpce.

Uređaje koje su dobili svi učenici, donirala je Dajana Paunović, direktorica istoimene Fondacije, uz podršku strateškog partnera kompanije Komtrejd, saopšteno je iz ove fondacije.

”Nakon slanja nekoliko porodica sa Kosova i Metohije na more, danas sam sa zadovoljstvom ponovo na ovim prostorima i ponovo lepim povodom. Obećali smo prošlog puta kada smo bili, da ćemo mališane obradovati poklonima, to danas i ostvarujemo. Ovde često dolazimo i posebno vodimo računa o mladima na ovim prostorima. Prvenstveno o deci i najmlađima i trudimo se da im pružimo podjednake uslove za život kao što ih imaju i deca u Beogradu”, rekla je tom prilikom Paunović.

Paunović se susrela i sa gradonačelnikom Opštine Štrpce Daliborom Jevtićem, i kako se navodi u saopštenju, tom prilikom istakla važnost obrazovanja mladih naraštaja za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji i izrazila uverenje da će donirana IT oprema olakšati proces učenja kako deci, tako i njihovom nastavnom osoblju.

Direktor Osnovne škole ”Staja Marković” u Štrpcu Čedomir Nikolić, izrazio je zahvanost Fondaciji što je posetila i donirala poklone đacima u najudaljenijem selu u opštini Štrpce.

”Hvala Vam što ste danas ovde, to nam puno znači. Danas ste učinili veliku stvar ne samo za decu naše škole već i za mene kao direktora i njihove učitelje”, istakao je Nikolić.

Tokom boravka na Kosovu i Metohiji, direktorica Fondacije Dajana Paunović obišla je i malog Aleksu Božanića kome je poklonila garderobu za početak školske godine. Aleksi je prošle godine doniran tablet, a takođe je obišla jednu od porodica, porodicu Simanović u Štrpcu koji su, u organizaciji Fondacije, nedavno putovala na more.

Comments

Pročitaj još