• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kurti na dan početka sprovođenja dogovora nastavlja da preti ukidanjem KM registarskih tablica

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

To što Aljbin Kurti po ceo dan snima video materijale na srpskom jeziku, a Dželjalj Svečlja se pod okriljem noći slika za društvene mreže na severu Kosova i Metohije, neće sakriti činjenicu da je Priština na pragu energetskog kolapsa, uz restrikciju 90 odsto potrošača na dnevnom nivou i do 7 sati, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Upravo da bi sakrio katastrofalno stanje po pitanju energetike, Kurti na dan početka sprovođenja dogovora nastavlja da preti ukidanjem KM registrarskih tablica. Poručujem Kurtiju da kao što smo sačuvali srpske lične karte na Kosovu i Metohiji, izborićemo se i za KM registarske tablice” rekao je Petković.

Petković navodi da više ni Albanci ne nasedaju na Kurtijevu antisrpsku histeriju kojom bi, kako se navodi, da prikrije svoje nesposobno rukovođenje energetskom krizom, zato što ljudi na Kosovu i Metohiji žele da imaju struju na pragu grejne sezone.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističe da je obilaskom administrativnih prelaza Svečlja mogao da pročita i disklejmer koji mu jasno stavlja do znanja da od tzv. kosovske “državnosti” nema ni slova, niti će je ikad biti, tako da je, dodaje Petković, sa Brnjaka Svečlja poneo lekciju po koju je došao.

“Zato neka Kurti i Svečlja ne pokušavaju da treniraju mišiće na severu Kosova i Metohije jer time samo pokazuju koliko su im snage skromne, a dometi još manji. Posebno u kontekstu pokušaja Prištine da kriminalizacije sever, preteći bez osnova, dokaza i argumenata hapšenjem potredsednika Srpske liste Milana Radoičića. Ako je mislio Svečlja da će na taj način da uplaši Srbe, grdno se prevario” navodi Petković.

Petković ističe da, dok se Priština grčevito trudi da sakrije svoje loše rezultate i smišlja pakosti, u Beogradu se danas, u okviru inicijative “Otvorenog Balkana” otvara najveća vinska manifestacija u ovom delu Evrope kojom se pokazuju vrednosti saradnje, ekonomskog povezivanja, a to su u Prištini, kako stoji, nepoznate reči.

Comments

Pročitaj još