• Početna>
  • Vesti>

Paunović: Kosovo i Metohija će ostati prioritet Fondacije

Foto: TV Most

Kada su pre više od godinu dana prvi put posetili Kosovo i Metohiju, Fondacija Dajana Paunović imala je velike planove kako da pomogne srpskom narodu na ovim prostorima i u tome su u mnogome i uspeli.

Fondacija Dajana Paunović obezbedila je letovanje za nekoliko porodica sa KiM želeći da ih obraduje nečim što bi im značilo.

“Hteli smo da ne budu samo deca, opet da ne budu samo roditelji, nego nekako da to sve obuhvatimo i rešili da porodice pošaljemo na more, da ih izmestimo iz ove, da kažem loše ili negativne atmosfere, kako god, jedno sedam dana, tako da je 30-tak ljudi otišlo na more. To je poklon Fondacije, tih sedam dana rekla sam da ostave probleme nama, da te probleme rešavamo mi, a oni da uživaju. Inače te porodice nikada do sada nisu bile na moru, utoliko nam je zadovoljstvo veće”, rekla je gostujući u Jutarnjem programu TV Most direktorka fondacije Dajana Paunović.

Ustanovljena je i nagrada “Orden svete Anastasije” koji se dodeljuje majkama sa troje i više dece.

“To su majke koje su rodile četvoro, petoro, desetoro, petnaestoro dece, jedna žena čak ima 32 unučadi i ako ona nije podarila zaista budućnost ovoj naciji, onda zaista ne znam ko je”, ističe Paunović.

Pored ordena uručena im je i novčana nagrada u iznosu od 100.000 dinara.

”Smatram da to u današnje vreme uopste nije malo i mislim da smo im time dali još jedan mali znak pažnje da sebe nečim obraduju, da priušte nešto sebi što im je u tom momentu možda potrebno”, rekla je Paunović.

Prema njenim rečima nagrada će se dodeljivati i narednih godina jer će, kako ističe, Kosovo i Metohija ostati prioritet Fondacije.

Comments

Pročitaj još