• Početna>
  • Vesti>

Članovi “Ženskog inkluzivnog centra” iz Novog Brda obišli Sigurnu kuću u Zubinom Potoku

Foto: Opština Severna Mitrovica

Članovi “Ženskog inkluzivnog centra” sa sedištem u Novom Brdu, posetili su danas regionalnu Sigurnu kuću u opštini Zubin Potok.

Zamenica gradonačelnika opštine Severna Mitrovica i direktorka sigurne kuće Adrijana Hodžić je nakon sastanka održanog u zgradi opštine, članove inkluzivnog centra upoznala sa upoznala sa unutrašnjim sadržajem, funkcionalnošću, kao i samim radom sigurne kuće.

Direktorica “Ženskog inkluzivnog centra” Vesna Stajić je istakla da zajedničkim radom i saradnjom mogu još kvalitetnije zaštititi žrtve nasilja.

“Drago mi je da smo danas imali priliku da se uverimo u rad regionalnog prihvatilišta za sever Kosova. Posebno sam prijatno iznenađena uslovima koji su stvoreni u samom objektu prihvatilišta. Sigurna sam da zajedničkim radom i saradnjom možemo kvalitetnije da zaštitimo svaku žrtvu porodičnog nasilja” izjavila je Stajić.

Zamenica gradonačelnika opštine Severna Mitrovica i direktorka sigurne kuće Adrijana Hodžić je navela da je od ključne važnosti da svi budu uključeni u proces i nastave da pružaju potrebnu podršku žrtvama.

“Zahvaljujem se članovima prihvatilišta “Ženski inkluzivni centar” na današnjoj poseti, i smatram da je od krucijalne važnosti da svi budemo uključeni u ovaj proces,da nastavimo da širimo razumevanje I empatiju prema žrtvi porodičnog nasilja, kao i da je ohrabrimo da se prijavi u najbliže prihvatilište. Kao društvo moramo biti uz žene koje su žrtve porodičnog nasilja i taj segment je jako važan” navodi Hodžić.

Hodžić je podsetila da je sigurna kuća 24 sata dostupna svima kojima je potrebna, bez razlike u veri, nacionalnosti ili godinama, kao i sve institucije koje sa njom sarađuju.

“Naš je posao da vršimo pritisak na sve institucije, čitav lanac koji treba da se bori protiv porodičnog nasilja, da na kraju rezultat bude pozitivan i da se broj žrtava porodičnog nasilja smanji. Sve što je potrebno da se nasilje nastavi je da odgovorni ljudi ne budu na visini zadatka” dodala je Hodžić.

Comments

Pročitaj još