• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Dogovorom zaštićena prava da dostojanstveno i slobodno živimo na svojim ognjištima

Srpska lista pozdravila je dogovor koji je srpski pregovarački tim na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem postigao u vezi sa slobodom kretanja, a kojim su pre svega sačuvani mir i stabilnost i srpske lične karte na ovim prostorima. 

“Za Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji to je od nepricenjivog značaja, jer naš narod najbolje zna koliko je neprospavanih noći, brige i strepnje za nama kako ćemo dočekati 1. septembar i najavljene jednostrane mere iz Prištine, uz pojačane tenzije na severu pokrajine”, navodi se u saopštenju Srpske liste. 

Ovim dogovorom, kako ocenjuje Srpske lista, i dodatnim garancijama koje je čvrstim i nepokolebljivim stavom u zaštiti nacionalnih interesa pre svega Srba sa KiM pokazao predsednik Vučić zaštićena su naša prava da dostojanstveno i slobodno živimo na svojim ognjištima. 

“Osigurano je da niko nema pravo da dira u srpske lične karte Srba sa KiM, čime je još jednom potvrđeno prisustvo institucija naše države na ovim prostorima”, ističe se u saopštenju. 

Srpska lista podseća “da su Srbi sa KiM tražili i dobili garancije predsednika Vučića da nas niko neće proterivati sa kućnog praga i danas svedočimo da su naša država i predsednik to obećanje i ispunili”. 

“Nema sumnje da su pred nama brojni izazovi, ali mi Srbi s Kosova i Metohije poručujemo da nećemo dozvoliti ni ukidanje KM registarskih tablica države Srbije i da ćemo nastaviti da na tome insistiramo i pružamo punu podršku našem rukovodstvu u svim diplomatskim borbama koje nas čekaju da bismo sačuvali mir i stabilnost na ovim prostorima”, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još