• Početna>
  • Vesti>

Petković: Ponoš se drznuo da zvanični Beograd osudi da je spreman da izazove incidente

Član predsedništva Srpske Napredne stranke Petar Petković, u saopštenju za javnost koje je dostavljeno našoj redakciji, optužuje predsedničkog kandidata na poslednjim izborima, Zdravka Ponoša, da se sada setio muka Srba na Kosovu i Metohiji, posle mesec dana boravka na hrvatskom primorju u jeku, kako kaže, priprema za obeležavanje zločinačke akcija “Oluja”.

“Kada se dobro osunčao i odmorio, Ponoš se drznuo da goloruki srpski narod na KiM i zvanični Beograd bez ijednog jedinog dokaza optuži da je spreman da izazove incidente i sukobe na Kosovu i Metohiji i to u maniru propagandističkih poruka na kojima bi mu pozavideli i u brojnim zapadnim ambasadama”, stoji u saopštenju člana predsedništva SNS-a Petra Petkovića.

Petković je naglasio da se Ponoš svojom perfidnom zamenom teza kojom bi da izjednači nasilnika i žrtvu, direktno stavio u službu Aljbina Kurtija i vlasti u Prištini koja je po njegovoj volji. Nema sumnje da će ovakvim antisrpskim stavom zadobiti podršku zapadnih ambasada, ali i ličnu Kurtijevu zahvalnicu i naklonost. Zato ga je i puštao da u kampanji šparta Kosovom i Metohijom, dok je srpskim ministrima poseta bila zabranjena, dodaje Petković.

“Nema sumnje da ni Ponoš ni Kurti ne žele da vide Zajednicu srpskih opština kojom se garantuju kolektivna prava i bezbednost Srbima na KIM i da bi na sve načine da sabotiraju njeno formiranje.Uprkos njegovim ratnim snovima, Beograd će na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nastaviti da čuva mir i stabilnost i bori se za kompromisno rešenje za smirivanje tenzija”, zaključuje Petković.

Comments

Pročitaj još