• Početna>
  • Vesti>

Petković: Svečlja napadima na Beograd i Srbe na severu KiM, potvrdio da ima ulogu glavnog podizvođača Kurtijevog plana

Foto Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, saopštio je da Priština i Aljbin Kurti još jednom pokazuju da umeju samo da prete silom i ratom, i da njihovim političkim strukturama upravljaju ekstremisti koji uopšte ne prepoznaju vrednost dijaloga i mirnog rešavanja problema.

Kurtijev ministar privremenih institucija samouprave u Prištini Dželjalj Svečlja, navodi Petković u saopštenju, apsurdnim napadima na Beograd i Srbe na severu Kosova i Metohije potvrdio je da ima ulogu glavnog podizvođača Kurtijevog plana destabilizacije regiona.

“Nisu Beograd, niti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, slali specijalne prištinske policijske snage na sever Kosova i Metohije da prebijaju i pucaju na goloruk narod, niti smo mi donosili jednostrane odluke i gazili sporazume, niti smo ijednog trenutka pokazali izostanak spremnosti za razgovor i postizanje dogovora. Predsednik Vučić je konstantno i dosledno Srbe na Kosovu i Metohiji pozivao na uzdržanost i mir i da odustanu od blokada puteva, iako su na njih bili primorani radi pukog opstanka, a odgovornost za sve potencijalne incidente biće na onome ko svakodnevno demonstrira silu i njom preti – a to su Kurti i njegovi pomoćnici poput Svečlje”, kaže Petković.

Ističe da je jedina krivica Srba na severu Kosova i Metohije u tome što ne žele da budu ugašeni i poništeni, i da budu i politički i fizički gaženi od strane šovinističkih ratnohuškačkih struktura u Prištini.

Comments

Pročitaj još