• Početna>
  • Vesti>

Petković: Vučić ostaje u Briselu, obratiće se javnosti sutra

Foto: RTS, print screen

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je u Briselu, gde se vode razgovori Beograda i Prištine, da se predsednik Aleksandar Vučić neće danas obraćati javnosti i da ostaje u Briselu. Niko se danas neće obraćati iz delegacije Beograda, kaže Petković.

“Predsednik Vučić se danas neće obraćati javnosti. On ostaje još neko vreme u Briselu u nadi da je moguće postiići kompromis. Ono što je važno jeste da smo se borili za mir, za stabilnost, za kompromisna rešenja” rekao je Petković.

Petković je rekao da su se borili za mir i predsednik Vučić ostaje u Briselu, sutra će se obratiti javnosti popodne ili uveče i biće to jedno od najznačajnijih obraćanja javnosti.

U Briselu je završena prva runda trojnog sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa predstavnicima Evropske unije u okviru dijaloga na najvišem političkom nivou, potvrđeno je RTS-u.

Posle bilateralnog sastanka Aljbina Kurtija sa zvaničnicima EU, usledila je bilaterala Aleksandra Vučića sa evropskim posrednicima, saznaje RTS.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je iz Brisela sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije koji će se održati u nedelju u 11.00 sati u Palati “Srbija”, saznaje Tanjug u srpskoj delegaciji.

Comments

Pročitaj još