• Početna>
  • Vesti>

Rok fest u Leposaviću ove godine uz grupe “Generacija 5” i “Instruktor Blaža i kljunovi”

Na ovogodišnjem rok festivalu u Leposaviću nastupiće poznate rok grupe “Generacija 5” i “Inspektor Blaža i kljunovi”. Tradicionalno kao predgrupe publiku ce zabavljati rok sastavi iz Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zvečana, Raške i Novog Pazara i Brusa.

“Rok fest na našim prostorima ima svoju tradiciju, sve je to krenulo pre više od 40 godina godina ali u Mitrovici a ne u Leposaviću, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica, Gojko Milivojević sadašnji direktor Centra za kulturu “Sava Dečanac” ali i mitrovački  muzičari koji su u to vreme bili članovi rok bendova.

Zatim je iz nekih razloga bilo pauze i manifestacija je održavana, ali ne svake godine. Mitrovčani su nastavili sa “Akustik festom” i ostalim rok manifestacijama  a rok grupa ”L-34” iz Leposavića je procenila da ova opština ima potnecijala i preuzela organizaciju rok festivala.

“Ova j festival je prerastao u odlučnu kulturnu manifestaciju i ono što je važno da imamo rok bendove koji svake godine nastupaju kao predgrupe na koncertima velikih izvođača. Npr, pre par godina su to bili “Piloti”,”Riblja čorba” i drugi a ove godine “Generacija 5” i “Inspektor Blaža i kljunovi”. Imamo dva rok benda iz Leposavića, dva iz Mitrovice, Zvečana, Raške, Novog pazara i Brusa…..i to je jako važno okupiti što veći broj muzičkih grupa i tako omasoviti događaj a i svirku i druženje učiniti nezaboravnim”, rekao je Milivojević.

Tradicionalni rok festival održava se sutra sa početkom u 20 sati na platou ispred zgrade opštine Leposavić

Comments

Pročitaj još