• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Prošli smo kroz dva teška dana, bili smo na korak od katastrofe, ići ću u Brisel ali ne očekujem ništa

Foto screenprint rts

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da smo prošli kroz teška dva dana i plaši se da ćemo proći kroz mnogo teških dana. “Suština problema je da neki u regionu misle da kada postoji opšta histerija zbog rata u Ukrajini da ostvare svoje interese”, napomenuo je Vučić i dodao da smo bili na korak od katastrofe.

Predsednik Vučić je istakao da je jedva izbegnut najteži scenario pre dva dana na Kosovu i Metohiji, bili smo na korak od katastrofe.

“Uz sve incidente kojih je bilo više za 50 odsto od kada je Kurti došao na vlast ljudi su iole normalno živeli. Priština se poziva na sporazum iz 2011. godine u kojem dve strane imaju pravo da uvode recipropotitet. Oni hoće da maltretiraju ljude, cilj je da se ukinu KM tablice”, rekao je predsednik Vučić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Vučić je napomenuo da svako ko misli da se može sačuvati mir sa Aljbinom Kurtijem, greši iako, kako kaže, nikome na Zapadu nije u interesu nemir na KiM.

Napomenuo je da Srbi sa KiM nisu hteli da sklone barikade i da je on radio sve što je mogao samo da se sačuva mir. 

“Ponosan sam na jedinstvo koje imamo sa našim narodom na Kosovu i Metohiji. Postavljam pitanje šta je Srbija uradila. Ništa mi nismo uradili i opet smo mi krivi”, istakao je predsednik. 

“Nisam ja ni Milošević ni Tadić nisam naučio da gubim, nikom nisam pretio pokušate li da napravite nešto suočićete se sa drugačijom Srbijom”, rekao je Vučić. 

Predsednik kaže da će otići na sastanak u Brisel sa predstavnicima Prištine.

“Otići ću u Brisel nije mi teško, ne očekujem ništa, ko god misli da je sa Kurtijem moguće sačuvati mir, mislim da mnogo greši, znam sa kim imam posla.

Comments

Pročitaj još