• Početna>
  • Vesti>

Petković: Vozač saniteta ZC Kosovska Mitrovica priveden, oduzeti lekovi; Radović: Nemamo informacija o ovom hapšenju

Foto: Print Screen Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da su specijalne jedinice Kosovske policije uhapsile danas na području opštine Zvečan Dejana Spahića, vozača sanitetskog vozila Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica.

Petković je na konferenciji za medije rekao da su Spahića, koji je u sanitetskom vozilu prenosio infuzione rastvore i lekove od Doma zdravlja Leposavić do mitrovačke bolnice, zaustavila četiri maskirana, naoružana policajca kod sela Grabovac, da je izveden iz vozila, a da je jedan od policajaca seo za volan sanitetskog vozila i da su svi otišli u pravcu juga.

Zbog ovog slučaja, biće podneta krivična prijava protiv Aljbina Kurtija, najavio je Petković.

“Aljbin Kurti sada udara bukvalno i na naše bolesnike, na pacijente koji inače, kako sam čuo od direktora ZC Kosovska Mitrovica, i to teški pacijenti, čekaju na ove lekove, infuzione rastvore i materijal” istakao je Petković.

“Posle udara na tablice, na lične karte, očigledno sada na red dolaze i zdravstvene institucije. Naš narod na Kosovu i Metohiji je zbog ovih događaja i besan i uznemiren. jer više niko ne zna šta je sledeći potez i korak Aljbina Kurtija” dodao je Petković i naglasio da je o svemu obavestio specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

“Ovakvo ponašanje Aljbina Kurtija i Prištine je apsolutno bez presedana. Mi imamo male zalihe tih lekova i infuzionih sredstava, znate koliko imamo bolnica na KiM i više od godinu i po dana, Priština zabranjuje da dovezemo naše lekove u naše bolnice na Kosovu i Metohiji. Ja sam tim povodom više od pet puta pokrenuo pitanje lekova za briselskim stolom i tražio od gospodina Lajčaka da se to pitanje reši, zato što najdirektnije, mimo uspostavljene prakse koja je funkcionisala godinama, Priština sada zaustavlja i naše lekove” naveo je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je napomenuo da je ovo poruka Srbima da oni tu ne mogu da žive, da ne mogu da se leče i da im jednostavno nema života na prostoru Kosova i Metohije.

“za nas je ovo apsolutno neprihvatljivo i pokazatelj je da Aljbin Kurti ne želi mir” podvukao je Petković i dodao da je to nastavak provokacija na koje Kvinta i Kfor moraju da odreaguju.

Radović: Nemamo informacija o ovom hapšenju

Ovim povodom, naša redakcija je kontaktirala portparola Kosovske policije za region Sever Branislava Radovića koji je rekao da nema informacije o ovom hapšenju, i da ukoliko je hapšenje izvršila granična policija, onda informacije o tome daje Regionalna granična direkcija  “Sever” Lužane.

Elek potvrdio da je radnik ZC Kosovska Mitrovica uhapšen

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici dr Zlatan Elek, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica da je  danas na putu Kosovska Mitrovica – Leposavić, na području opštine Zvečan, između Grabovca i Rudara, uhapšen radnik Zdravstvenog centra koji je prevozio sanitetski material iz Leška prema Kosovskoj Mitrovici za potrebe mitrovačke bolnice.

“Zaustavili su naše vozilo, uhapsili vozača i jedan od pripadnika specijalnih jedinica kosovske policije je vozilo puno lekova i sanitetskog materijala odvezao u nepoznatom pravcu prema jugu Kosova”, rekao je Elek i dodao da nema više uinformacija o ovom slučaju.

Comments

Pročitaj još