Kosovska vlada: Odlaže se primena odluka

Foto: KoSSev

Vlada Kosova je, nakon sastanka sa američkim ambasadorom, saopštila da se obavezala da će odložiti primenu dve odluke do 1. septembra 2022. godine. Od ponedeljka, 1. avgusta 2022. godine, sve barikade biće uklonjene i biće obezbeđena potpuna sloboda kretanja na svim putevima na severu Kosova – javlja Kallxo. 

Vlada je zahvalila međunarodnim partnerima, „naročito američkom ambasadoru Džefriju Hovenijeru, na posvećenosti i doprinosu“.

„Vlada Kosova najoštrije osuđuje današnje blokiranje puteva na severu Kosova i pucnjavu tamošnjih naoružanih ljudi paralelnih struktura. Reč je o tendenciji destabilizacije Kosova i ugrožavanja mira i bezbednosti građana i naše zemlje. Bilo je brojnih agresivnih akata danas popodne i večeri koje je podsticao i pripremao zvanični Beograd” – navodi se u saopštenju, prenosi Kallxo. 

„Premijer Kurti zajedno sa predsednicom Osmani i zamenicima premijera Bisljimijem i Gervalom imali su kontakte i sastanke sa američkim i evropskim međunarodnim faktorima. Ovom prilikom Vlada Kosova se obavezuje da se primena dve odluke od 29. juna 2022. godine odloži do 1. septembra 2022. godine, od ponedeljak 1. avgusta 2022. godine biće uklonjene sve barikade i uspostavljena puna sloboda kretanja na svim putevima u sever Kosova“, navodi se u saopštenju Vlade” – stoji u saopštenju.

Comments

Pročitaj još