• Početna>
  • Vesti>

Umesto lične karte izdate od strane MUP-a Srbije za ulazak na Kosovo “dokument ulazak-izlazak”

Foto Kosovska policija

Kosovska policija je, na osnovu odluke Vlade Kosova , koja se odnosi na prelaz granice sa ličnim dokumentom izdatim od strane MUP-a Srbije , izvršila sve neophodne policijske pripreme za sprovodjenje sledeće odluke, stoji u saopštenju kosvske policijske službe.

Naime, kako navode iz policije, odlukom je predvidjeno da od 1. avgusta 2022 godine, za svako lice koje se pojavi na administrativnom prelazu sa ličnim dokumentom izdatim od strane MUP-a Srbije, na prelazima će biti obezbedjen “dokument za ulazak/izlazak”, koji privremeno zamenjuje upotrebu takvog dokumenta. Dokument za ulazak/izlazak će služiti za kretanje na teritoriji Kosova, i za koriščenje u državnim institucijama. 

“U cilju sprovodjenja odluke, i bržeg dostavljanja obrazca “dokument za ulazak/izlazak”, kao i izbegavanja gužve na prelazima između centralne Srbije i Kosova, kosovska policija je izvršila sve neophodne policijske pripreme , kako kadrovske tako i tehničke i logističke”, stoji u sapštenju policije dostavljenom medijima.

Navode da će policija po svojoj dužnosti , blisko saradjivati sa nadležnim insitucijama u interesu sprovodjenja odluke za sve gradjane bez razlike .  

U upustvu za dobijanje okvog dokumenta stoji između ostalog, da svako lice koje se pojavi na administrativnom prelazu od 1. avgusta 2022. godine sa ličnim dokumentom izdatim od strane vlasti Srbije, biće opremljen sa ulaznim/izlaznim dokumentom.

Dokument za ulazak/izlazak ima rok važenja od devedeset (90) dana.

Sa ulazno-izlaznim dokumentom biće opremljena i lica mlađa od 16 godina, koja nemaju identifikacioni dokument, pod uslovom da sa sobom imaju sertifikat (izvod) rođenih sa fotografijom.

Comments

Pročitaj još