• Početna>
  • Vesti>

Slađana Jolović pobednica ovogodišnje manifestacije “Akordi Leška”

Foto Radio Mitrovica sever

Tradicionalna manifestacija “Akordi Leška” koja se održava punih 55 godina i sinoć je okupila brojne posetioce sa severa Kosova i Metohije, najviše Leposavića, Leška i Raške. Kao i svake godine organizacija događaja je bila na visokom nivou, a učesnici su imali prilike da se predstave odabranim kompozicijama a najbolje je na kraju nagradio tročlani žiri.

Predstavilo se ukupno trinaest pevača iz šest gradova koji leže na reci Ibar, Leposavića, Raške, Kosovske Mitrovice, Rožaja, Tutina i Novog Pazara. Izvođače je prazio orkestar Miloša Rosića a specijalni gost večeri, ujedno i jedan od članova žirija bila je crnogorska pevačica etno i duhovne muzike Danica Crnogorčević.

Par hiljada posetilaca sinoć u Lešku na platou ispred OŠ”Stana Bačanin” bilo je oduševljeno programom a učesnici su nagrađeni aplauzom posle svake izvedene pesme aodličnu atmosferu, srdačnost i interakciju sa publikom pokazala je gošća manifestacije. Pored danice crnogorčević u revijalnom delu programa nastupio je i Rifat Ramović iz Tutina,pobednik jednog od serijala “Nikad nije kasno”.

Organizatoru Centru za kulturu “Sava Dečanac” se ove godine ništa ne može zameriti, zadržan je visok nivo manifestacije koja ima tradiciju i nastavlja da okuplja mlade muzičke nade. Pesma je i ovaj put na 55. Akordima Leška poslala najlepšu poruku mira, ljubavi i prijateljstva iz Leška i gradova na Ibru u sve krajeve sveta.

Pokrovitelje manifestacije je opština Leposavić a organizator Centar za kulturu “Sava Dečanac”. Održavanje 55. Akorda Leška pomogli su brojni sponzori, među kojima su i darodavci nagrada za prva tri osvojena mesta . Tročlani žiri u sastavu prof.dr Biljana Pavlović, Danica Crnogorčević i Rifat Ramović odlučili su sinoć da prestižna nagrada”Prvi glas Ibarske doline 2022″, pripadne Slađani Jolović iz Novog Pazara, drugo Saški Stefanović iz Leposavića i treće Anidi Jahović iz Rožaja. Pobednica ovogodišnje manifestacije predstavila se pesmom “Svu noć mi bilbil prepeva”

Medijski sponzori su ove godine bili Televizija Most i Televizija Šilovo, RTV Kopernikus Raška, Radio Impuls Leposavić i Radio Kosovska Mitrovica.

Comments

Pročitaj još