• Početna>
  • Vesti>

U Gornjoj Gušterici uređene javne površine i saniran sportski teren

Foto Radio Gračanica

Uoči predstojećeg praznika Sv. Nedelje (24. jul), crkveno-seoskog sabora u Gornjoj Gušterici, zahvaljujući JKP „Ekologija“ uređene zelene površine i od smeća očišćeno rečno korito u centru sela. Očišćeni su trotoari i pokošeno seosko groblje i saniran sportski teren, objavljeno je na sajtu Opštine Gračanica.

„Ovo je dokaz da lokalna samouprava brine o svim mestima podjednako i da svojim građanima želi da obezbedi uslove za život kakve zaslužuju“, kaže predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

Odeljenje javne službe opštine Gračanica uredilo je parkove, sanirane su i ofarbane klupe, postavljena je i ofarbana zaštitna ograda na pešačkom mostu i ofarbana metalna ograda na drumskom mostu. Zamenjene su sijalice na rasveti u parkovima i zasađeno cveće u žardinjerama.

Odeljenje za omladinu i sport, uz podršku JKP „Ekologija“, obnovilo je sportski teren. Nabavljene su i postavljene nove košarkaške table i obruči. U okviru radova, obavljeno je farbanje linija na sportskom terenu za odbojku, mali fudbal i košarku. Postavljene su nove mreže na golovima i sanirana zaštitna ograda. Zamenjene su i sijalice na reflektorima.

„Na ovaj način želimo da i najmlađima obezbedimo uslove za bavljenje sportom. Verujem da će obavljeni radovi posebno značiti deci, koja će za vreme letnjeg raspusta koristiti ovaj teren za druženje, igru i zabavu, gde će imati potpuno bezbedan prostor za okupljanje“, kazao je direktor Odeljenja za omladinu i sport Dušan Cvejić.

Comments

Pročitaj još