• Početna>
  • Vesti>

Održano predavanje na temu „Tamni i mračni koridori moći“

Foto Radio Gračanica

U čitaonici “Darinka Jevrić” Doma kulture u Gračanici održano je predavanje na temu „Tamni i mračni koridori moći“ na kome je govorio dr Miša Đurković.

Predavanje dr Miše Đurkovića obuhvatilo je mnoge teme. Bilo je reči o međunarodnim organizacijama koji su svojim radom i delovanjem u dobroj meri odredile sudbinu srpskog naroda u 20. veku, o odnosu masona i rimokatoličke crkve prema srpskom narodu, o delovanju agenata NKVD-a i Kominterne u kulturnom ratu, ali i o savremenom položaju Srbije i njenim geopolitičkim perspektivama, kao i o pitanju Kosova i Metohije i njegovim perspektivama.

Miša Đurković autor je knjiga „Mračni koridori moći“ i „Tamni koridori moći“.Zaposlen je kao naučni savetnik na Institutu za evropske studije u Beogradu.

Predavanje na temu “Mračni koridori moći” navodi na razmišljanje. S obzirom da se dr Đurković bavi političkom i pravnom teorijom, fenomenima popularne kulture i procesima evropskih integracija, svakako je prava osoba od koje su posetioci mogli da čuju obilje zanimljivih podataka.

Comments

Pročitaj još