• Početna>
  • Vesti>

Predstava “Ženske istorije”u ponedeljak u Gračanici

Foto: Dom kulture Gračanica

Dom kulture „Gračanica“ i Romski teatar „Nedžip Menekše“ iz Prizrena, organizuju izvođenje predstave „Ženske istorije“ u ponedeljak 18. jula, od 19 časova u Velikoj sali Doma kulture „Gračanica“. Ulaz se neće naplaćivati.

Predstava „Ženske istorije“ nastala po motivima istinitih događaja je priča o zlostavljanim ženama o kojima čitamo u novinskim vestima, crnim hronikama, ali o kojima nikada nismo razmišljali i koje nažalost uzimamo zdravo za gotovo. Režiju potpisuje Tansu Kervan.

„Nažalost, sve priče žena ubačene u igru su preuzete iz stvarnog života. Ono što se govori u ovoj predstavi je tužna priča o ženama, o kojima čitamo u novinskim vestima u crnim hronikama, ali o kojima nikada nismo razmišljali i koje nažalost uzimamo zdravo za gotovo. Susret kao poezija… Polusan, pola stvarnosti…. Nekada kao tragična igra a nekada smešna za žene … Baš kao život. Malo tuge, malo smeha… Žene koje nisu govorile dok su bile žive… Šta bi rekle kada bi mogle da progovore kao mrtve“ – rekao je reditelj Tansu Kervan.

Igraju: Gineš Vešal, Melisa Menekše, Ebru Cano, Nazar Menekše, Sonita Beriša, Junejt Kalo, Semir Ćulanji, Benjamin Menekše

Violina: Saber Vešal
Muzički efekti: Ertan Galuš

Comments

Pročitaj još